Üdvözöljük az Újkígyósi Önkéntes Pont honlapján!

 
Látogasson el Ön is az Önkéntes Pontba!

Regisztráljon Ön is és tegyünk együtt a környezetünk,
kultúránk és közösségünk érdekében!
Fogjunk össze Újkígyós jövőjéért!
Irodánk: 5661 Újkígyós Petőfi Sándor utca 38.

Segítse munkánkat adója 1%-val!

Az "Összefogás Újkígyósért" Közhasznú Egyesület az összegyűlt pénzt az újkígyósi programok, kulturális rendezvények támogatására fordítja, az Újkígyóson működő többi civil szervezet támogatásával.
Adószám: 18394001-1-04

Látogatók: 5469    Online látogatók: 1 Újkígyósi Önkéntes Pont: 5661 Újkígyós, Petőfi Sándor utca 38.                        

2013.05.31-i esemény

Tréningzáró   2013.05.31. 1500

Azért, hogy valami jól működjön folyamatosan tenni is kell!

Tréningzáró rendezvényt tartott az „Összefogás Újkígyósért” Közhasznú Egyesület.

Tréningzáró rendezvényét tartotta 2013. május 31-én, pénteken az „Összefogás Újkígyósért” Közhasznú Egyesület. A TÁMOP 5.5.2-11/2-2012-0129 számú, PONT az Önkéntességért című pályázat részeként a programon belül szervezett képzéseket és tréningeket zárták le és értékelték a résztvevők. A rendezvényt Nagy Tiborné az egyesület elnöke nyitotta meg, köszöntve a meghívott vendégeket és az együttműködő közel harminc önkéntest és a fogadószervezeteket, illetve résztvevő intézmények képviselőit. A tréningeket koordináló Knyihár Éva képző-és közösségfejlesztő, a Baranya megyei Önkéntes Centrum szakmai vezetője elmondta: Újkígyóson nagyon széles, példaértékű együttműködés jött létre civilek, önkéntesek, intézmények és az önkormányzat között. Azt azonban, hogy valami jól működik, nem elég tudomásul venni, azért folyamatosan tenni is kell, húzta alá.

A programban résztvevő önkéntesek képzésében közreműködő szakember kiemelte: egy hagyományait ismerő, azokra építeni tudó közösséget ismert meg Újkígyóson. Mint mondta: jó ötletekkel, követendő példákkal találkozott itt. Kiemelte: fontos, hogy ezeket a fiatalabb generáció is megismerje, illetve kövesse. – A XXI. században minden közösségnek meg kell találnia azokat a kapaszkodókat, azokat az értékeket, amelyek segítenek abban, hogy egy közösség megtartsa tagjait – fogalmazott a szakember.

A tréningzáró rendezvényen a résztvevők igyekeztek megfogalmazni, hogy mi is az önkéntesség, az önkéntes munka lényege. Csoportokban dolgozva pedig arra kerestek választ, mi az, ami szerintük foglalkoztatja az újkígyósiakat. Mint kiderült: szinte mindenki fontosnak tartotta a fürdő és a volt mozi épület sorsát, a munkahelyteremést.

A program résztvevői pozitívumként fogalmazták meg, hogy a városban sok civilszervezet, egyesület működik, amelyek rendszeresen szerveznek közösségi és karitatív eseményeket. Célként fogalmazódott meg, hogy minél szélesebb kört bevonjanak ezen programok szervezésébe és a részvételbe is.

A tréningzáró rendezvénnyel nem fejeződött be a tavaly kezdődött pályázati program. Az „Összefogás Újkígyósért” Közhasznú Egyesület továbbra is várja azoknak a jelentkezését, akik szívesen vállalnak önkéntes munkát szociális, egészségügyi vagy oktatási területen.

Kovács Attila